KBT terapi

Terapicenter

KBT Svealand erbjuder samtalsterapi med KBT-inriktning. Du kan som privatperson söka dig hit för att få hjälp med nedstämdhet/depression, panikångest, social ångest, fobier, relationsproblem eller om du är i en kris av något slag. Vi har olika varianter av terapi, läs mer nedan.

KBT (kognitiv beteendeterapi) är en terapiform som är evidensbaserad vilket betyder att den bygger på forskning och beprövad erfarenhet. I terapin fokuserar man på hur tankar, känslor och beteenden hänger ihop och terapeuten och klienten arbetar tillsammans för att göra förändringar för att uppnå de mål man har med terapin. Du som klient är expert på dig själv och din livssituation, terapeuten är expert på KBT och hur man kan jobba för att förändra sitt mående och sin situation. Mellan träffarna får man arbeta med hemuppgifter på egen hand. Vanligtvis är en terapi mellan 10 och 15 samtal.

KBT Svealands terapicenter är inrymt i ljusa och moderna lokaler på Skäpplandsgatan 1 c, centralt beläget vid E18/E20.

Utbildningsterapi

Studerande på grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (steg 1), har terapier under handledning. Samtliga studenter har en grundutbildning sen tidigare (socionom, sjuksköterska, läkare, skötare inom psykiatrin etc.) och oftast lång erfarenhet av professionella samtal. Du och terapeuten filmar era samtal och studenten får sen handledning på sitt arbete. Det är en viktig del i utbildningen men också för att kvalitetssäkra terapierna. Efter avslutad terapi raderas filmerna. Då många är nöjda med sina terapier och rekommenderar andra till KBT Svealand har vi ofta väntetid innan man kan påbörja sin terapi men vi gör vårt bästa för att tiden ska bli så kort som möjligt. Utbildningsterapi kostar 150 kr/samtal som faktureras efter avslutad terapi. Vanligt är att man går 10-15 ggr.

Om du vill ställa dig i kö till utbildningsterapi använder du formuläret längst ner på sidan, har du några frågor om utbildningsterapi kan du kontakta oss på info@kbtsvealand.se eller använda kontaktformuläret under fliken kontakt.

KBT terapi

Du kan också söka terapi med färdigutbildad terapeut. Väntetiden är kortare och oftast kan vi erbjuda en första tid inom några veckor. Kostnaden för ordinarie KBT terapi är 900 kr per samtal.

Kontakta gärna oss för att diskutera vilken typ av terapi som är lämpligast för dig. Telefon 019-25 75 03 (måndagar och tisdagar) eller via mail info@kbtsvealand.se.

Använd formuläret för att anmäla dig till KBT-terapi. Har du frågor om terapi eller de olika alternativen får du gärna maila till info@kbtsvealand.se.
Ansökan terapi