Ledarskapsutbildning (Modul 1)

Vår ledarskapsutbildning vänder sig till dig som är ny i rollen som chef eller ledare, eller som har några års erfarenhet och vill utveckla dig i din arbetsroll. Du får utforska dig själv genom att kartlägga din bakgrund, ditt sätt att tänka och agera för att skapa möjlighet till utveckling och förståelse på en nivå som inte är möjlig genom att bara lära sig teori. Kursen baseras på kognitiv psykologi och inlärningspsykologi och integrerar teori och praktik för att göra allt begripligt och direkt användbart. Här får du tillsammans med övriga kursdeltagare ta första steget mot att bli den bästa ledaren du kan bli utifrån dina förutsättningar.

Kursupplägg

Kursen är upplagd som 2+1+1+2 där de två första dagarna och de två sista är på plats i Örebro. Övriga dagar genomförs digitalt på Zoom och mellan kurstillfällena gör du uppgifter som handlar om dig som ledare och om din yrkesroll. Eftersom kursen är komprimerad till 6-8 veckor bör kursdeltagarna avsätta 2-4 timmar per vecka för litteratur och uppgifter inför nästa kurstillfälle. Innan kursstart får du göra en skriftlig kartläggning av dina förväntningar och erfarenheter som sen ligger till grund för att utforma utbildningen så att du ska få ut det mesta möjliga. Kursdagarna varvar föreläsningsmoment med gruppdiskussioner och praktiska övningar. Med ett begränsat antal kursdeltagare (max 10) ger det också stora möjligheter till diskussion och kunskapsutbyte.

 

Kursinnehåll

Dag 1

Kognitiv psykologi och inlärningspsykologi

Ledarskapsstilar

Introduktion samtalsmetodik

Dag 2

Samtalsmetodik fortsättning från dag 1

Formulera mål (planera, genomföra, utvärdera)

Stressproblematik

Dag 3 (digitalt)

Gruppers utveckling

Att skapa starka team

Dag 4 (digitalt)

Riskbruk och psykisk ohälsa

Svåra samtal

Dag 5

Kommunikation och presentation

Konflikthantering

Gästföreläsning från näringsliv alternativt offentlig sektor

Dag 6

Värden vs. Mål – Vilken ledare vill jag vara?

Presentationer av slutarbete

Utvärdering, sikte mot framtiden

Examination

Kursen examineras genom gruppdiskussioner, skriftliga inlämningar och ett slutarbete som presenteras muntligt sista utbildningsdagen. Efter genomförd kurs erhåller kursdeltagarna ett diplom med kursmomenten specificerade.

Övrigt

All kursmateriel ingår och delas ut på plats. Fika och lunch ingår kursdagarna i Örebro. Lunch serveras på närliggande restaurang.

 

 

 

>Du kan även hitta KBT Svealand’s kurser på utbildning.se

sfkbt

kbt steg 1

Nästa utbildningstillfälle

Utbildningsstart 29 augusti  Utbildningen fullbelagd

Utbildningsstart torsdag 10 oktober 2024

Kursdatum: 10-11 oktober (Örebro), torsdag 24 oktober (Digitalt Zoom), torsdag 7 november (Digitalt Zoom), 21-22 november (Örebro)

Sista ansökningsdag 23 september 2024, max antal deltagare är 10 vilket innebär att när kursen är fullbelagd stänger vi för ansökan.

Pris: 24 000 kr exklusive moms

Övrigt: Fika och lunch ingår kursdagarna i Örebro, vi samarbetar med Scandic hotell Västhaga som ligger 150 meter från våra lokaler. Med vår bokningskod får du rabatterat pris om du vill övernatta.