Kurs i parterapi IBCT

IBCT (Integrative Behavioural Couple Therapy) är en evidensbaserad terapiform för parterapi som utvecklades av Neil Jacobson och Andrew Christensen. Den kombinerar mer traditionell KBT med övning i acceptans och är en terapiform som är i ständig utveckling i takt med forskningen. Ofta har par försökt att lösa sina problem med resultatet att problemen har förvärrats, med IBCT arbetar man för att vända det som ses som svårigheter i relationen till styrkor. Terapiformen fungerar bra för alla typer av relationer och är även applicerbar inom företag och organisationer.

Kursupplägg

Kursen varvar teoretiska avsnitt med övningar och fallbeskrivningar för att ge färdigheter att konceptualisera och genomföra parterapier. 

 

Målgrupp

Kursen vänder sig till de som är kliniskt verksamma och möter klienter/patienter med relationsproblem. Psykologer, psykoterapeuter, steg 1-terapeuter, socionomer, läkare etc. Grundläggande kunskaper om KBT är en förutsättning för att kunna tillgodogöra sig kursen. Boken ”Par i beteendeterapi” av Therese Anderbro och Liv Svirsky rekommenderas som förberedelse. 

Om kursledaren

Wilhelm Behrman är psykolog med lång erfarenhet av att jobba med parterapi och förmedlar sina kunskaper och erfarenheter på ett lättsamt och begripligt sätt. Han är en uppskattad föreläsare och lärare i klinisk psykologi.

  

 

Nästa utbildningstillfälle

24-25 november 2022

Plats: KBT Svealand, Skäpplandsgatan 1, Örebro

Tid: Torsdag 24 november 08:30-16:00, Fredag 25 november 08:30-15:00

Kursledare: Wilhelm Behrman leg. psykolog

Sista ansökningsdag: Sen anmälan går att göra (2 platser kvar)

Pris: 7750kr inkl. moms (6200 kr exklusive moms)

I kursavgiften ingår material samt för- och eftermiddagskaffe och lunch.